1. Sweden
 2. Nexcare™ Produkter och tillbehör
 3. Nexcare™ vanliga frågor
Kaffe

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om Nexcare™ produkter och hur de används.


 • Hur applicerar jag Nexcare™ Aqua 360o plåster?

  1. Rengör såret noggrant
    
  2. Öppna förpackningen
    
  3. Ta tag i ena änden och dra loss plåstret från förpackningen
    
  4. Applicera plåstret på såret och tryck fast det. Plåstret kommer inte att fästa om det flyttas runt
    
  5. Ta bort pappersranden vid öppningen

 • Hur kan jag få ett plåster eller förband att sitta bättre fast på huden?

  Efter att du tvättat området runt såret ska du badda det torrt innan du sätter på plåstret eller förbandet. Efter att du fått på det ska du se till att undvika att gnugga på plåstret eller förbandet samt undvika onödig blötläggning.


 • Hur ofta ska jag byta plåster?

  Byt plåster dagligen, eller flera gånger om dagen om det blir blött eller smutsigt. Om du använder Nexcare™ Aqua 360o-plåster behöver dessa inte bytas om de blir blöta (såklart).


 • Hur får jag bort plåster eller tejp som inte lossnar från huden på mig eller mitt barn?

  Om ett plåster inte vill släppa ska du inte fortsätta dra i det. Arbeta i stället in lite babyolja eller matolja i häftämnet för att få plåstret att släppa från huden. Alternativt kan du använda is i en handduk, i fem minuter eller kortare. Isen gör häftämnet skört och kan få det att släppa.


 • Var kan jag köpa Nexcare™ produkter?

  Fråga din närmaste apotek om tillgänglighet på Nexcare™ produkter. Du kan också hitta produkterna online. Om du letar efter en specifik produkt kan du ta fram den i vår produktkatalog och klicka på ”här köper du”.


 • Innehåller Nexcare™ produkter naturgummi/latex?

  Nexcare™ plåster, inklusive Nexcare™ Aqua 360o, Nexcare™ Active 360o, Nexcare™ Comfort 360o och Nexcare™ Sensitive 360o innehåller INTE naturgummi/latex.

  De flesta av våra första-hjälpen-tejper och -förband innehåller inte heller naturgummi/latex. Det enda undantaget är Nexcare™ Athletic Wrap.

  Produktserien ColdHot™ innehåller inte heller naturgummi/latex, med undantag för täckdelen av ColdHot™ Comfort, ColdHot™ Premium Flexible pack och ColdHot™ för rygg och mage.

  Om en Nexcare™ produkt innehåller naturgummi/latex, står detta tydligt på förpackningens framsida.


 • När jag ska värma Nexcare™ Reusable ColdHot™ packen, ska jag ta bort den yttre påsen?

  Ja, ta bort den yttre påsen innan du värmer och följ sedan anvisningarna på produkten för uppvärmning/nedkylning. Kontrollera att packen inte läcker och lägg sedan in den i skyddet eller i tyg. Kontrollera att temperaturen är ok genom att försiktig lägga den täckta packen mot din underarm. Låt den svalna om den är för varm. När du tycker att temperaturen är bra håller du packen mot området i fråga.


 • Hur använder jag Nexcare™ Reusable ColdHot™ packen för kylbehandling?

  Kylbehandling rekommenderas under de första 48 timmarna efter att en skada inträffat.
   

  1. Förvara gelpacken i frysen i minst två timmar före användning.
    
  2. Lägg in den kalla gelpacken i skyddet eller i tyg.
    
  3. Håll den kalla gelpacken mot det skadade området. Ta bort packen om det börjar kännas obehagligt. Använd inte längre än 20 minuter i taget.

 • Har ni några produkter för känslig hud?

  Om din hud ofta reagerar på häftämne kan du testa våra produkter för känslig hud. De är särskilt utformade för att enkelt tas bort eller placeras om. De finns tillgängliga som plåster, tejp och förband.